Varmtvandsgymnastik

Varmtvandsgymnastik i Herning

Foregår tirsdage 10:30 & 11:30, samt onsdage kl. 13:00 og kl. 14:00 i DGI-husets varmtvandsbassin.

I samarbejde med Herning Svømmeklub tilbyder Midtjysk Fysioterapi træning og / eller genoptræning i varmt vand i DGI-huset. Kurset er for alle med smerter eller sygdomme i led og muskler, samt for personer med neurologiske sygdomme, såsom sklerose, Parkinson og lignende.

Varmtvandsgymnastik i Herning
gymnastik i Varmt vand

Træningen

Vi arbejder med øvelser, der gør dig smidigere og stærkere. Derudover træner vi balance-evnen.

Øvelserne er udformet, så de benytter det varme vands egenskaber, og vi kommer til at træne med opdrift, modstand, turbulens og afspænding. Selvfølgelig i helt sikre rammer, hvor der tages hensyn til den individuelle persons niveau og komfort i vidt muligste omfang.

Holdet

Træningen forgår i DGI-husets varmtvandsbassin, og der er maks. 10 personer på hvert hold. Du skal selvfølgelig medbringe svømmetøj, og du kan skifte i DGI-husets faciliteter.

Det er muligt at have en hjælper med til omklædning og transport til bassinet. DGI-huset har også to transportstole.

Varmtvandsgymnastik i varmtvandsbassin i Herning
Varmtvandstræning i Herning

Pris

60 kr. per gang. Hver session er på 45 minutter per gang.

Betaling og tilmelding foregår gennem Herning Svømmeklubs hjemmeside. Du kan melde dig til løbende, men de nye hold starter op i hhv. januar, april, august og oktober.

Hvorfor varmtvandsgymnastik?

Træning og gymnastik i varmt vand / bassin har en række fordele i forhold til de mennesker, der har problemer i ryg, led eller muskler. Varmtvandstræning er først og fremmest mere nænsom for kroppen. Derudover har du større bevægelsesfrihed i vand, og modstanden er langt mere tilgivende end ved f.eks. en vægt.

Det er især derfor, at denne form for gymnastik og træning er populær blandt mennesker med gigt samt andre smerter i led og muskler. Sidst, men bestemt ikke mindst, kan denne træningsform styrke selvtilliden, da man straks føler sig mere smidig i vand og føler, at man vil kunne mere.

Hvorfor varmtvandsgymnastik?