Sclerosehold

Om sclerosehold

Onsdage 11:00 – 12:00 og 12:30 – 13:30.
Torsdage 10:30 – 11:30.

Dette forløb er for dig, der har sclerose. Træningen styrker dig og din krop gennem forskellige øvelser med det mål at forbedre, genvinde eller vedligeholde funktionsniveauet.

Vi følger nationale kliniske retningslinjer, og der tages individuelle hensyn, så den enkelte deltager udfordres på hans eller hendes aktuelle funktionsniveau.

Om sclerosehold
Sclerose øvelser

Træning og øvelser

Træningen indeholder blandede øvelser, der hver især fokuserer på koordination, kontrol, bevægelighed og udholdenhed.

Derudover har vi ekstra fokus på styrketræning af ben og balancetræning i henhold til givne nationale retningslinjer på sundhedsområdet.

Holdet

Træningen for scleroseramte foregår på små hold, hvor der vil være 4-8 deltagere per hold. Du skal medbringe træningstøj og indendørs sko, og der vil være mulighed for bad og omklædning på klinikken.

Om træning og sclerose

Det er vigtigt at træne, hvis du lider af sclerose, da du bliver styrket både fysisk og mentalt. Selvom man før i tiden blev frarådet at træne med denne lidelse, har mange studier nu vist, at det er en vigtig del af at bibeholde funktionsniveauet.

Helt overordret bliver man både stærkere og sundere af at træne, og det giver øget modstandskraft overfor sygdommen – for slet ikke at tage om den modvirkende effekt af andre sygdomme, som diabetes og hjerte-kar sygdomme.

Det er selvfølgelig vigtigt at lytte til sin krop, og det er derfor, vi anbefaler at komme på et sclerosehold, så man kan finde ud af, hvilket niveau der passer til ens funktionsniveau, så man undgår unødvendige sårbare situationer.

Med den rette vejledning og træning, kan du opleve forbedring af gangfunktion, kognitiv styrkelse (f.eks. ved lettere at kunne koncentrere sig og være mere frisk) og forbedring af symptomer som spasticitet. Med det sagt er hvert effekten af et forløb meget individuelt.

Sclerosehold tidspunkt
Pris på sclerosehold

Pris på sclerosehold

Ring og forhør om pris.

Tilmelding ved Midtjysk Fysioterapi på 97 12 72 57.

Forløbet varetages af fysioterapeut Johanne Karstoft.