Osteoporosehold

Hold for osteoporose-patienter

Hver tirsdag fra 12:30 til 13:15

Dette hold er for alle, der lider af osteoporose eller osteopeni (også kaldet knogleskørhed), og som har lyst til motion og træning. Holdet varetages of fysioterapeut Helle Staghøj.

Det ugentlige program bliver individuelt tilpasset hver enkelt person. Vi fokuserer på træning, som fokuserer på at øge styrke, holdning og balance - samt øvelser med henblik på at forebygge fald, der desværre er en øget risiko for mennesker med denne lidelse.

Træning på osteoporosehold

Træningen

I vores træning vil vi anvende forskellige redskaber, som bolde, elastikker, måtter og stepbænke – naturligvis under sikre forhold og under opsyn af holdlederen. Vi kommer også til at lave vægtbærende kropsøvelser, som kan sammensættes til et individuelt program, der kan laves derhjemme.

Inden første holdtime bliver du henvist til holdleder og fysioterapeut Helle Staghøj Hansen. Her vil I sammen finde frem til de øvelser, der passer til dit niveau gennem samtale, undersøgelse og tests. Sidst, men ikke mindst, vil du blive introduceret til holdtræningen, og der bliver forventningsafstemt i forhold til kursets indhold.

Holdet

Træningen foregår i grupper på maks. 10 deltagere, så der kan fokuseres på kvalitetshold med tæt opsyn.

Medbring træningstøj og indendørs sko (Træningen skal foregå i træningstøj og indendørs sko). Der er mulighed for omklædning og bad på klinikken.

osteoporose behandling
Holdtræning knogleskørhed

Pris for osteoporosehold

Med lægehenvisning: 131 kr. per gang
Uden lægehenvisning: 215 kr. per gang

Sygeforsikringen ”Danmark” yder tilskud til denne træning.

Hvad er osteoporose?

Osteoporose (i dagligdags tale ofte kaldet knogleskørhed”) er en tilstand, hvor man har mindsket knoglemasse og dårligere struktur på knoglevævet. Dette betyder, at man har øget risiko for at få knoglebrud. Typiske brud forekommer i ryghvirvler, håndled og i hofte.

Osteoporose giver i sig selv ingen gener – det er den øgede risiko for knoglebrud i forbindelse med aktiviteter, man normalt ikke førhen skulle bekymre sig om, der giver generne. Behandlingen består i ændret livsstil, medicinsk behandling samt øget styrke i muskler i form af træning som dette kursus.

Fakta

  • Knogleskørhed skyldes, at mængden og styrken af knoglevævet er nedsat, med øget risiko for knoglebrud i specielt lænderyg, hofter og håndled.
  • Knogleskørhed giver i sig selv ingen gener, det er knoglebruddene, som fører til gener.
  • Diagnosen bliver stillet på baggrund af knogleskanning eller røntgenundersøgelse og blodprøver.
  • Behandlingen består i at ændre livsstil eventuelt suppleret af medicinsk behandling.

Kilde: Sundhed.dk

Hvad er osteoporose?