Parkinsonshold

Træningstid

Mandag: 9.30-10.15 og 10.15-11.00 og 11.00-11.45

Oversigt

Parkinsonhold er træning for patienter med Parkinsons sygdom. Som patient med Parkinson bliver man udfordret med en række fysiske gøremål, hvilket fører til, at man generelt bevæger sig mindre og er mindre aktiv, både af fysiske og psykiske årsager.

Målet med dette hold er at afhjælpe den fysiske inaktivitet, som sygdommen ofte medfører.

Parkinsonshold træning Herning

Parkinsonshold Træning

Træningen består af en række øvelser i forskellige stillinger, hovedsageligt stående og siddende.

Disse har til formål at vedligeholde muskelstyrke og bevægelighed i leddene, som fører til en bedre kropsholdning og balance. Til dette formål udfører vi også gangøvelser i forskellige tempo og varierende rytmer, som også bidrager med koordinationen.

Sidst, men ikke mindst, udfører vi svingøvelser med det formål at give afspænding i nakke og skuldre, samt udspænding til sidst.

Holdet

Holdet køres af fysioterapeuter Birgit Ravn og Jens Peter Thorsager.

Du skal medbringe træningstøj og indendørs sko.

Holdet er åbent for alle, men hvis du er yngre mand med Parkinson, der stadig er frisk og rørig, anbefaler vi vores specifikke parkinsonshold præcis til din målgruppe.

Om parkinsons hold
Parkinsons hold Herning

Om træning med Parkinson

En diagnose med Parkinson behøver langt fra at være slutningen på fysisk aktivitet. Med den rette behandling kan man leve et godt og aktivt liv, hvor sygdommen kun skrider langsomt frem.

Ud over dette hold, findes der generelt mange forskelligartede aktiviteter, såsom boksning, dans og lignende, der specifikt henvender sig mennesker med Parkinson.

Generelt giver fast træning også en følelse af velvære og bedre humør, og du bliver i stand til at overkomme hverdagens forskellige gøremål lettere.

Pris

Vederlagsfri fysioterapi. Tilmelding på Midtjysk Fysioterapi, telefonnummer 97 12 72 57

Holdansvarlig

Jens

Jens Peter Thorsager

Klinikejer & Fysioterapeut

Jens om Parkinsonhold

Min kollega og jeg har mange års erfaring indenfor træning og tests af personer med Parkinsons og har diverse kurser indenfor området.

Vores primære fokus er at forberede eller vedligeholde funktionsniveauet, så patienternes livskvalitet bibeholdes så længe som muligt.

Vi bestræber os på, at træningen er sjov og motiverende, samt at vi sørger for at de enkelte øvelser er tilpasset det niveau, som er man er på.

Vi laver løbende tests, så vi kan følge med i hvordan sygdommen udvikler sig og om der er noget, som vi skal være særligt opmærksom på.

Baggrund

Jeg har varetaget træningen siden vi indførte holdtræning for Parkinsons på klinikken og har mere end 10 års erfaring.

Jeg har siden da holdt med ajour via kurser og følger løbende med de nyeste anbefalinger og forskning.

 

Holdansvarlig

Mette Frausing - Fysioterapeut i Herning

Mette Frausing

Fysioterapeut

Om Mette

Mette Frausing er uddannet fysioterapeut i 1998 fra Holstebro. Hun har siden videreuddannet sig indenfor en række områder, herunder:

  • Dynamisk stabilitet
  • Fysio Flow
  • Manuel terapi
  • Bassintræning

Mette Frausing har også en særlig interesse for behandling af brystopererede kvinder. Hun er uddannet i Kirsten Tørgleffs metode, som er en specifik behandlingsform for denne gruppe.

Endelig er Mette Frausing certificeret i McKenzie-metoden, som er en specifik behandlingsform for rygsmerter.

Baggrund

Mette Frausing har mere end 25 års erfaring som fysioterapeut. Hun er en erfaren og dygtig fagperson, der er specialiseret i en bred vifte af områder. Hun er passioneret omkring sit arbejde og er altid opdateret på de nyeste behandlingsmetoder.