Gla:d Artroseskole

Artroseskole træningstider

Tirsdag og torsdag 16:00 til 17:00
Undersøgelse og evaluering efter individuel aftale.

GLA:D Artroseskole er for dig, der har gener i hofte eller knæ på grund af artrose – bedre kendt i almen tale under navnet slidgigt.

Hvis smerterne er så udtalte eller vedvarende, at de forhindrer dig i at gøre ting, som du før har holdt af, så er dette forløb muligvis noget for dig.

GLA:D artroseskole mod slidgigt

GLA:D-principperne

Vi følger GLA:D-principperne, som blev indført i Danmark gennem Syddansk Universitet. GLA:D er en forkortelse for Godt Liv med Artrose i Danmark.

Konceptet stammer oprindeligt fra Sverige og kombinerer træning og undervisning. Modellen har vist sig at give rigtigt flotte resultater for folk med begyndende eller moderat slidgigt, og over 10.000 har deltaget indtil videre.

Dette forløb er primært for mennesker, der lider af slidgift i hofte eller knæ. Hvis du har smerter i ryggen, anbefaler vi GLA:D Ryg, som du også kan tilmelde dig her hos Midtjysk Fysioterapi.

Træningen

Træningen inkluderer først en forundersøgelse og test, der evaluerer dit niveau. Herefter deltager du i 12 lektioners træning fordelt på 6 uger, samt 3 lektioner med undervisning.

Til sidst får du endnu en evaluering og test for at måle dit nye niveau.

Træningen foregår i dit tempo, og der bruges redskaber som bolde, step-bænke og bånd til en række øvelser, der alle har til mål ultimativt at nedsætte smerterne ved slidgigt i de nævnte områder.

Kurset ledes af fysioterapeuter Nina Hansen, Bent Mikkelsen og Morten Andersen.

Artroseskole træning Herning
Artroseskole holdet Herning

Artroseskole holdet

Et hold består af en mindre gruppe, så der kan tages højde for individuelle behov i et tempo, der er tilpasset den enkelte.

Pris

Forløbet koster ca. 2500 kr. med henvisning

Tilmeld dig ved at ringe til Midtjysk Fysioterapi på 97 12 72 57

Om slidgigt

Slidgigt er en ledsydgom, hvor brusket og vævet omkring led gradvist nedbrydes over tid.

Da brusk fungerer som en buffer mellem knoglernes led, kan manglen på dette føre til smerter, stivhed og nedsat bevægelighed.

Man kan ikke kurere slidgigt, men med aktiviteter som disse kan man forebedre mobiliteten, samt nedsætter smerter.

Træning mod slidgigt Herning