Scoliosehold

Om skoliosehold

Mandag 17:15 – 18:05

Denne holdtræning er for dig, der har skoliose, i mere almen tale også kaldet skæv ryg. Formålet med træningen er at forbedre kropsholdningen og styrke musklerne og fleksibiliteten i ryggen med lindring af rygsmerter til følge.

Vi vil også arbejde med træningsområder, der forbedrer lungefunktionen, reducerer rotation af rygsøjlen og bremser progressionen af kurve (hos teenagere).

skoliosehold
Scoliose træning

Skoliosetræningen

Træningen foregår efter ”Schroth best practice”-metoden (SBP), og er en videreudvikling af den metode, der blev udviklet af tyske Katharina Schroth.

Selve udøvningen består af opvarmning af kroppens muskler og led. Derefter følger en række specifikke rygøvelser, som retter sig mod netop din skævhed.

Disse øvelser er asymmetriske og ligner ikke normal rygtræning. Der sluttes af med strækøvelser, som får fat i de steder i din krop, hvor du har brug for at få løsnet op for stramhed.

Holdet

Holdet er af den størrelse, at der kan tages hensyn til den enkeltes behov under hele forløbet, hvilket her betyder maks. 6 deltagere per hold.

Du skal medbringe træningstøj og indendørs sko, og der er mulighed for omklædning og bad på klinikken.

Om Schroth Best Practice (SBP)

Katarina Schroth skabte hendes metode i 1921 efter en selvanalyse af hendes egen skæve torso.

Især fokuserede hun på den måde en ændret og fokuseret vejrtrækning havde indvirkning på rygsøjlen, og herfra udviklede hun første skridt til Schroth-metoden.

I moderne tid er det de mere videnskabelige principper af datteren, fysioterapeut Christa Lehnert-Schroth og barnebarnet Dr. Hans-Rudolf Weiss, der bruges i forbindelse med rygsøjle-træning for mennesker med scoliose.

Skoliose specifikke øvelser
Scoliosehold priser og tider

Pris på scoliosehold

Med lægehenvisning: 131 kr. per gang.

Du kan få tilskud gennem Sygesikringen "Danmark.”

Holdet ledes af fysioterapeut Johanne Karstoft.

 

Tag også et kig på vores behandlinger og øvrige træningshold.