Gla:d Ryg

GLA:D RYG - Et tilbud til dig der har rygsmerter

På Midtjysk Fysioterapi tilbyder vi GL:AD® Ryg til patienter med længerevarende eller tilbagevendende rygsmerter. GL:AD® Ryg er udviklet af forskere og behandlere på Syddansk Universitet.

Du har muligvis hørt om GLA:D® for hofte og knæ, som består af et uddannelses- og træningsforløb for patienter med hofte- eller knæsmerter. GLA:D® Ryg er opbygget på samme måde for mennesker med rygsmerter. GLA:D® Ryg foregår på små hold på klinikken og består i:

  • Et indledende besøg hvor vi fastlægger dit start niveau for træning og drøfter dine mål
  • 2 gange undervisning om ryggen, smerter og hvad du selv kan gøre
  • 16 gange vejledt træning over 8 uger
  • Et afsluttende besøg hvor vi tester, hvor meget du har forbedret dig og drøfter din videre plan
  • Indsamling af oplysninger om, hvordan det går dig i et register for at blive klogere på rygsmerter og rygbehandling
  • GLA:D® Ryg hjælper dig gennem viden om rygsmerter, træning og øvelser.
Undgå rygsmerter med GL:AD Ryg

GLA:D RYG Behandling

Der er videnskabelig dokumentation for god effekt af vejledt træning, generel fysisk aktivitet, manuel behandling og af at få viden om rygsmerter. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor, at det er de tilbud patienter med behandlingskrævende rygbesvær får.

GLA:D® Ryg bygger på nyeste viden og tilbyder viden om rygsmerter (patientuddannelse) og vejledt træning for at give dig redskaber til selv i højere grad at kunne styre dine rygsmerter, også efter forløbet er afsluttet.

Vores opgave

Vi underviser og vejleder dig ud fra et program, der er udviklet ved Syddansk Universitet, som vi målretter til dit behov. Du får en træningsdagbog med hjem med illustration af øvelserne. Din fysioterapeut sørger for at registrere undersøgelsesfund i GLA:D® Ryg registret.

Din opgave

For at få optimalt udbytte af forløbet anbefaler vi, at du så vidt muligt deltager hver gang. Vi opfordrer dig til gradvist at være mere fysisk aktiv, f.eks. gå flere ture, cykle på arbejde eller hvad vi bliver enige om, kunne være godt for dig.

Du skal også være indstillet på, at træning muligvis vil forværre dine smerter en overgang. Det er ufarligt, men naturligvis ubehageligt.

Endeligt er det en del af forløbet, at du besvarer spørgeskemaer, når du starter GLA:D® Ryg og igen efter 3, 6 og 12 måneder, så du bidrager til en større viden om rygbesvær.

behandling af rygsmerter
gla:d ryg træningsprogram

Praktisk

Der trænes to gange om ugen.

Tilmelding

I receptionen, på recep@midtfys.dk eller på 97127257

Gla:d ryg pris

Ca. 2.500,- kr. med henvisning. Der gives tilskud til GLA:D Ryg fra
sygeforsikringen 'Danmark'.